Jak založit salón? Třeba jednoduše na klíč

 

Máte za sebou kurz a chcete si otevřít vlastní kosmetický či kadeřnický salon? V kurzu vás samozřejmě nepřipravili na to, co všechno vlastně máte zařídit a kam všude zajít, pokud se chystáte začít podnikat na vlastní pěst. Na realitu života vás vzdělání a kurzy nachystají jen těžko. Naštěstí, pokud nechcete ztrácet čas, můžete tyto formality a zákonné povinnosti svěřit jiným.

Ono se to řekne zařídit si salon. Ve skutečnosti ale tápete, trápí vás otázky jako jak založit živnost, jaké jsou správné normy, jak na hygienu. Výhodou je, pokud za sebou již máte nějaké pracovní zkušenosti z práce v salónu, v tom případě už u mnohých věcí víte, jak fungují. Zřejmě ale netušíte úplně všechno.

Nechte si zařídit salón na klíč i se všemi formalitami

Výše popsanými otázkami bombardovaly zákaznice také tým Silvie Strapáčové, jejíž doménou je kosmetika. Zabývá se prodlužováním řas a v e-shopu Beautier.cz prodává kosmetické produkty. Mnohdy zde nakupují právě majitelky kosmetických salónů či ženy, které si vlastní salón chtějí založit.

Těch, co tápaly, bylo opravdu hodně, a proto vznikl projekt Salóny na klíč. Vstříc vychází těm, kdo touží po vlastním salónu bez práce a chtějí přijít do hotového se vším všudy, ale i těm, kdo potřebují jen pár rad. Nezáleží, zda jste kadeřnice, kosmetička, masérka nebo nehtařka, všechny tyto profese potřebují kvalitní zázemí.

Splňte všechny zákonné požadavky

Při zařizování vašeho salónu vám bude stát za zády tým, který prošel 6 salóny za 11 let, takže zařizování a vybavování má v malíčku. Velmi dobře také ví, jaké zákonné náležitosti potřebujete splnit. Poradí vám s vyřízením živnosti, vypracováním projektové dokumentace pro Krajskou hygienickou stanici, komunikací s dalšími úřady a orgány.

Zní to zajímavě? Aspoň online konzultace určitě stojí za to. Až proberete, co všechno vás čeká, rozhodnete se, zda do toho půjdete vlastními silami, nebo oceníte pomoc zkušenějších. Tým Salónů na klíč také spolupracuje s květinovou designérkou Pavlou Pavlištíkovou, která vytváří nádhernou výzdobu. Jistě z vlastní zkušenosti víte, že i první dojem hraje velkou roli...